Csomagajánló Személyes szerződéskötés Díj a törődésért

Híreink

Ismét megkapta az AABB akkreditációt a KRIO Intézet

A KRIO Intézetet 2014-ben immár harmadik alkalommal akkreditálta az American Association of Blood Banks (AABB). Az Intézet így Magyarországon az első, Közép-Európában pedig a második olyan őssetjbankká vált, melynek feldolgozási, fagyasztási, és tárolási technológiája világszerte elfogadott. 2014.04.17.

Superbrands díjat nyert a KRIO Intézet

Idén 10. éve választja meg a legkiválóbb fogyasztói márkákat egy szakértőkből álló bizottság nemzetközi előírások és fogyasztói vélemények alapján. 2014-ben a KRIO Intézet is elnyerte a Superbrands díjat, melyet egy éven keresztül használhat. 2014.04.15.

Őssejtterápiával gyógyítanák a koraszülöttek tüdőbetegségét

A klinikai I-es fázisú vizsgálatokba bevont csecsemők nem, vagy csak a BDP (bronchopulmonalis dysplasia) enyhe tüneteit mutatták, míg a kontrollcsoport többségénél kifejlődött a betegség. 2014.03.25.

Egészségkártyával olcsóbban kötheti meg szerződését

Azért, hogy még kényelmesebbé és könnyebbé tegyük a kedvezmények igénybevételét, 2014 januárjától lehetővé tettük ügyfeleink számára, hogy az őssejttárolási szerződés megkötésével egy időben az OTP Egészségpénztárral is szerződjenek, így azonnal igénybe vehetik az egészségpénztár nyújtotta kedvezményt. 2014.02.07.

Őssejtekkel helyreállítható a szívroham okozta szívkárosodás

Walesi tudósok szívizom specifikus őssejtek szaporításával újítanák meg a sérült szívizom szövetet. 2014.01.20.

Őssejtek segítségével készítenek mesterséges porcokat az ízületi gyulladás kezelésére

Amerikai tudósok őssejtek segítségével állítottak elő élő, szintetikus porcokat. A jövőben ezek válthatják fel a jelenleg használatos műanyag és fém porc implantátumokat, így kisebb műtéti beavatkozással jobb eredmény érhető el az ízületi gyulladás kezelésében. 2014.01.09.
A KRIO Intézet a FamiCord Group tagja

Cégismertető

Krio Intézet

A 21. század az informatika, és a biotechnológia évszázada. Számos eredmény már most ismert, amelyek előrevetítik a nem túl távoli jövőt: az emberi géntérkép elkészült, így rövidesen képesek leszünk meghatározni azon gének helyét, amelyek a tulajdonságainkat kódolják, klónozással életképes utódok hozhatók létre anélkül, hogy létrejöttüket megelőzné ivarsejtek egyesülése, bizonyos betegségek már örökítőanyag (DNS) szinten gyógyíthatóak lesznek, őssejtterápiával ma még gyógyíthatatlan betegeket fognak megmenteni.

A KRIO Intézet Zrt. 2013-ban ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Az induláskor bértárolásos spermabankként kezdtünk működni, majd folyamatosan bővült tevékenységünk köre: 2000-ben a donor spermabank jött létre, 2004-től pedig az őssejtbank szolgáltatás indult el.

Intézetünk részvénytársasági formában működik. A részvénystruktúra 2008-ban egyszerűsödött: jelen pillanatban négy tulajdonosa van a KRIO Intézet Zrt.-nek. A tulajdonosi körben található a Lengyel Őssejtbank (PBKM), amely Kelet-Európa legnagyobb ilyen jellegű intézménye, míg a maradék három tulajdonos magyar nemzetiségű. Társaságunk Felügyelő bizottságának tagja Dr. Nagy Kálmán, a BAZ Megyei Kórház Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályának vezető főorvosa, aki a Gyermekhematológiai Szakkollégium vezetője, államilag és nemzetközileg is elismert gyermekgyógyász, valamint a köldökvér projekt szakmai igazgatója. Intézetünk tagja a Családi Köldökzsinórvér Bankok Európai Szövetségének (European Association of Family Cord Blood Banks, EAFCBB), a Cord Blood Europe-nak, valamint tulajdonosai révén a FamiCord Group-nak. A FamiCord Group Európa harmadik leggyorsabban növekvő őssejttárolással foglakozó bankcsoportja, amely az egy főre eső őssejtvisszaültetések arányát tekintve Európa élén áll. 

Nemzetközi színvonalú technológiánk elismeréseként intézetünket 2010-ben akkreditálta az AABB (American Association of Blood Banks), a világ egyik legrangosabb bank szövetsége. Ugyancsak 2010-ben Intézetünk elvégezte az első olyan őssejttranszplantációt Magyarországon, amelyhez a hátteret a bankunkban őrzött őssejtek szolgáltatták. Az első transzplantációt 2011-ben és 2012-ben két további sikeres beavatkozás követte. 2012-ben lengyel-magyar koprodukcióban elvégeztük Közép-Európa első mezenchymális (köldökzsinór szöveti eredetű) őssejtbeültetéseit négy GVHD szindrómában szenvedő betegnél.

Intézetünk indulása óta visszafogott, konzervatív üzletpolitikát folytat, nincsenek adósságai, és nincsenek hitelei. A 2001. évtől kezdve a vállalkozás nyereséges, és a nyereség évről-évre a megnyugtatóan alakul. A képződött nyereség egy részét az Intézet minden évben visszaforgatja, és részint technológiai fejlesztéseket hajt végre belőle, részint reprodukciós és daganatos betegségekkel foglalkozó alapítványokat támogat. 

Dr. Balogh István
CEO, KRIO Zrt.
 

American Association of Blood BanksISBT 128 - ICCBBAISBT 128 - ICCBBA SGSEuropean Association of Family Cord Blood BanksCWB - Business Credibility CertificateFamicord GroupCord Blood Europe