Csomagajánló Személyes szerződéskötés Díj a törődésért

Őssejt levétel és tárolás a KRIO Intézetnél

Belépés orvosoknak a KRIO Pro Szakmai Programba

Híreink

Megkezdődhetnek az USA-ban a szívelégtelenség őssejtterápiás kezelésének klinikai vizsgálatai

Az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-felügyeleti Hatóság) engedélyt adott arra, hogy megkezdődhessenek az őssejtterápia szívelégtelenség kezelésében játszott szerepére irányuló klinikai vizsgálatok. 2014.10.03.

A Mayo Klinika elsőként vizsgálja az őssejt-terápia hatékonyságát a veleszületett szívbetegség gyógyításában

Tíz szívrendellenességgel született csecsemő szívébe juttatják be az őssejt készítményeket. A tudósok a szívizomzat megnövekedését és megerősödését várják a terápiától. 2014.10.01.

A KRIO Intézet az Európai Üzleti Díj magyar bajnoka ügyfélközpontúságban

A Superbrands-díj elnyerése után most országos bajnokként már rangos nemzetközi elismerésért, az Európai Üzleti Díjért indul ügyfélközpontú szolgáltatásával a KRIO Intézet. 2014.09.05.

Felépülés agyvérzésből őssejtekkel

Az agyvérzésen átesett betegek agyába fecskendezett őssejt serkenti az új véredények képződését a sérült agyterületen, ezzel elősegíti a felépülést. A londoni Imperial College vizsgálatába bevont páciensek visszanyerték járóképességüket, és újból képesek voltak gondoskodni magukról. 2014.08.18.

A mesenchymális őssejtek lassíthatják az izomzat öregedését

Amerikai kutatók állatkísérletei azt mutatták, hogy a mesenchymális őssejtek gyorsíthatják az izomregenerációt. 2014.08.04.

Egyre többet költünk őssejtre

Mintegy 10 százalékkal többet költenek az OTP Egészségpénztár (OTP EP) tagjai várandóssággal és gyermekápolással kapcsolatos termékekre, szolgáltatásokra, mint a megelőző évben. Őssejttárolásra a statisztikák szerint csaknem 75 millió forintot fordítottak tavaly, ez azt jelenti, hogy az elmúlt öt évben a pénztártagok háromszor annyit költöttek ilyen jellegű szolgáltatásokra, mint 5 évvel ezelőtt. 2014.07.26.
A KRIO Intézet a FamiCord Group tagja

Cégismertető

Krio Intézet

A 21. század az informatika, és a biotechnológia évszázada. Számos eredmény már most ismert, amelyek előrevetítik a nem túl távoli jövőt: az emberi géntérkép elkészült, így rövidesen képesek leszünk meghatározni azon gének helyét, amelyek a tulajdonságainkat kódolják, klónozással életképes utódok hozhatók létre anélkül, hogy létrejöttüket megelőzné ivarsejtek egyesülése, bizonyos betegségek már örökítőanyag (DNS) szinten gyógyíthatóak lesznek, őssejtterápiával ma még gyógyíthatatlan betegeket fognak megmenteni.

A KRIO Intézet Zrt. 2013-ban ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Az induláskor bértárolásos spermabankként kezdtünk működni, majd folyamatosan bővült tevékenységünk köre: 2000-ben a donor spermabank jött létre, 2004-től pedig az őssejtbank szolgáltatás indult el.

Intézetünk részvénytársasági formában működik. A részvénystruktúra 2008-ban egyszerűsödött: jelen pillanatban négy tulajdonosa van a KRIO Intézet Zrt.-nek. A tulajdonosi körben található a Lengyel Őssejtbank (PBKM), amely Kelet-Európa legnagyobb ilyen jellegű intézménye, míg a maradék három tulajdonos magyar nemzetiségű. Társaságunk Felügyelő bizottságának tagja Dr. Nagy Kálmán, a BAZ Megyei Kórház Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályának vezető főorvosa, aki a Gyermekhematológiai Szakkollégium vezetője, államilag és nemzetközileg is elismert gyermekgyógyász, valamint a köldökvér projekt szakmai igazgatója. Intézetünk tagja a Családi Köldökzsinórvér Bankok Európai Szövetségének (European Association of Family Cord Blood Banks, EAFCBB), a Cord Blood Europe-nak, valamint tulajdonosai révén a FamiCord Group-nak. A FamiCord Group Európa harmadik leggyorsabban növekvő őssejttárolással foglakozó bankcsoportja, amely az egy főre eső őssejtvisszaültetések arányát tekintve Európa élén áll. 

Nemzetközi színvonalú technológiánk elismeréseként intézetünket 2010-ben akkreditálta az AABB (American Association of Blood Banks), a világ egyik legrangosabb bank szövetsége. Ugyancsak 2010-ben Intézetünk elvégezte az első olyan őssejttranszplantációt Magyarországon, amelyhez a hátteret a bankunkban őrzött őssejtek szolgáltatták. Az első transzplantációt 2011-ben és 2012-ben két további sikeres beavatkozás követte. 2012-ben lengyel-magyar koprodukcióban elvégeztük Közép-Európa első mezenchymális (köldökzsinór szöveti eredetű) őssejtbeültetéseit négy GVHD szindrómában szenvedő betegnél.

Intézetünk indulása óta visszafogott, konzervatív üzletpolitikát folytat, nincsenek adósságai, és nincsenek hitelei. A 2001. évtől kezdve a vállalkozás nyereséges, és a nyereség évről-évre a megnyugtatóan alakul. A képződött nyereség egy részét az Intézet minden évben visszaforgatja, és részint technológiai fejlesztéseket hajt végre belőle, részint reprodukciós és daganatos betegségekkel foglalkozó alapítványokat támogat. 

Dr. Balogh István
CEO, KRIO Zrt.
 

American Association of Blood BanksISBT 128 - ICCBBAISBT 128 - ICCBBA SGSEuropean Association of Family Cord Blood BanksCWB - Business Credibility CertificateFamicord GroupCord Blood Europe