Csomagajánló Személyes szerződéskötés Díj a törődésért

Őssejt levétel és tárolás a KRIO Intézetnél

Belépés orvosoknak a KRIO Pro Szakmai Programba

Híreink

Az őssejt terápia gyógyíthatja a szklerózis multiplexet

Valóságos csodákról számoltak be szklerózis multiplexes betegek és kezelő orvosaik: a kerekesszékhez kötött beteg újra elkezdett járni, sőt táncolni, a vak, visszanyerte látását. Mindez egy őssejt terápiának köszönhetően. 2015.03.07.

A donori őssejtek telomer szakaszának hossza befolyásolja az aplasztikus anémiás betegek túlélési esélyeit

Amerikai rákkutatók szerint minél hosszabb a beültetett sejt kromoszómájának telomer szakasza, annál jobb esély van az öt éven túli túlélésre. A köldökzsinórvér eredetű őssejtek hosszabb telomerrel rendelkeznek, mint a csontvelő őssejtek 2015.02.12.

Megkezdődhetnek az USA-ban a szívelégtelenség őssejtterápiás kezelésének klinikai vizsgálatai

Az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-felügyeleti Hatóság) engedélyt adott arra, hogy megkezdődhessenek az őssejtterápia szívelégtelenség kezelésében játszott szerepére irányuló klinikai vizsgálatok. 2014.10.03.

A Mayo Klinika elsőként vizsgálja az őssejt-terápia hatékonyságát a veleszületett szívbetegség gyógyításában

Tíz szívrendellenességgel született csecsemő szívébe juttatják be az őssejt készítményeket. A tudósok a szívizomzat megnövekedését és megerősödését várják a terápiától. 2014.10.01.

A KRIO Intézet az Európai Üzleti Díj magyar bajnoka ügyfélközpontúságban

A Superbrands-díj elnyerése után most országos bajnokként már rangos nemzetközi elismerésért, az Európai Üzleti Díjért indul ügyfélközpontú szolgáltatásával a KRIO Intézet. 2014.09.05.

Felépülés agyvérzésből őssejtekkel

Az agyvérzésen átesett betegek agyába fecskendezett őssejt serkenti az új véredények képződését a sérült agyterületen, ezzel elősegíti a felépülést. A londoni Imperial College vizsgálatába bevont páciensek visszanyerték járóképességüket, és újból képesek voltak gondoskodni magukról. 2014.08.18.
A KRIO Intézet a FamiCord Group tagja

Cégismertető

Krio Intézet

A 21. század az informatika, és a biotechnológia évszázada. Számos eredmény már most ismert, amelyek előrevetítik a nem túl távoli jövőt: az emberi géntérkép elkészült, így rövidesen képesek leszünk meghatározni azon gének helyét, amelyek a tulajdonságainkat kódolják, klónozással életképes utódok hozhatók létre anélkül, hogy létrejöttüket megelőzné ivarsejtek egyesülése, bizonyos betegségek már örökítőanyag (DNS) szinten gyógyíthatóak lesznek, őssejtterápiával ma még gyógyíthatatlan betegeket fognak megmenteni.

A KRIO Intézet Zrt. 2013-ban ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Az induláskor bértárolásos spermabankként kezdtünk működni, majd folyamatosan bővült tevékenységünk köre: 2000-ben a donor spermabank jött létre, 2004-től pedig az őssejtbank szolgáltatás indult el.

Intézetünk részvénytársasági formában működik. A részvénystruktúra 2008-ban egyszerűsödött: jelen pillanatban négy tulajdonosa van a KRIO Intézet Zrt.-nek. A tulajdonosi körben található a Lengyel Őssejtbank (PBKM), amely Kelet-Európa legnagyobb ilyen jellegű intézménye, míg a maradék három tulajdonos magyar nemzetiségű. Társaságunk Felügyelő bizottságának tagja Dr. Nagy Kálmán, a BAZ Megyei Kórház Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályának vezető főorvosa, aki a Gyermekhematológiai Szakkollégium vezetője, államilag és nemzetközileg is elismert gyermekgyógyász, valamint a köldökvér projekt szakmai igazgatója. Intézetünk tagja a Családi Köldökzsinórvér Bankok Európai Szövetségének (European Association of Family Cord Blood Banks, EAFCBB), a Cord Blood Europe-nak, valamint tulajdonosai révén a FamiCord Group-nak. A FamiCord Group Európa harmadik leggyorsabban növekvő őssejttárolással foglakozó bankcsoportja, amely az egy főre eső őssejtvisszaültetések arányát tekintve Európa élén áll. 

Nemzetközi színvonalú technológiánk elismeréseként intézetünket 2010-ben akkreditálta az AABB (American Association of Blood Banks), a világ egyik legrangosabb bank szövetsége. Ugyancsak 2010-ben Intézetünk elvégezte az első olyan őssejttranszplantációt Magyarországon, amelyhez a hátteret a bankunkban őrzött őssejtek szolgáltatták. Az első transzplantációt 2011-ben és 2012-ben két további sikeres beavatkozás követte. 2012-ben lengyel-magyar koprodukcióban elvégeztük Közép-Európa első mezenchymális (köldökzsinór szöveti eredetű) őssejtbeültetéseit négy GVHD szindrómában szenvedő betegnél.

Intézetünk indulása óta visszafogott, konzervatív üzletpolitikát folytat, nincsenek adósságai, és nincsenek hitelei. A 2001. évtől kezdve a vállalkozás nyereséges, és a nyereség évről-évre a megnyugtatóan alakul. A képződött nyereség egy részét az Intézet minden évben visszaforgatja, és részint technológiai fejlesztéseket hajt végre belőle, részint reprodukciós és daganatos betegségekkel foglalkozó alapítványokat támogat. 

American Association of Blood BanksISBT 128 - ICCBBAISBT 128 - ICCBBA SGSEuropean Association of Family Cord Blood BanksCWB - Business Credibility CertificateFamicord GroupCord Blood Europe